Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

In //

Σημάνσεις διέλευσης μαθητών


Προς: Δήμο Αγίου Δημητρίου
Υπόψη: 1) Σχολικής Επιτροπής    
                2) Δ/νσης Περιβάλλοντος
Κοιν:  -Γρ.Δημάρχου
                                    -Δ/νση 12ου Δημοτικού Σχολείου
                                    -Δ/νση  7 ου  Νηπιαγωγείου
Θέμα: Σημάνσεις   διέλευσης μαθητών/Προγραμματισμός  Λαϊκής  Αγοράς
//////////////////////////////////////////////////////
Καταρχήν θα θέλαμε να ευχηθούμε μία   Καλή και Ελπιδοφόρα Χρονιά
Ξεκινώντας το 2016 θα θέλαμε να ζητήσουμε μία παρέμβαση στην γειτονιά μας σχετική με  την ασφάλεια των μαθητών και των γονέων τους.
Αφορμή μας έδωσε ένα  συμβάν που μας ανέφερε Γονέας και συνέβη πριν τα Χριστούγεννα στην οδό Λιδωρικίου.  Ασυνόδευτος μαθητής παραλίγο να παρασυρθεί από όχημα που εισήλθε στην Λιδωρικίου από την οδό Πάρου. Λόγω της έλλειψης  ορατότητας των οδηγών οχημάτων στην διασταύρωση αυτή (παρ’ότι υπάρχει σήμανση ΣΤΟΠ) και των διαστάσεων του δρόμου έως την Δελφών, συχνά αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες από τα διερχόμενα οχήματα δημιουργώντας κίνδυνο ατυχήματος. Με αφορμή το γεγονός γονείς σημείωσαν την απουσία διαβάσεων και σχετικών σημάνσεων για την ύπαρξη σχολείων και φωτεινών σημάνσεων.
Για το σκοπό αυτό θα θέλαμε να δημιουργηθούν 2 διαβάσεις καθώς και να μπουν ειδικές σημάνσεις για διέλευση μαθητών στις εξόδους στην οδό Λιδωρικίου:
 α)του 12ου Δημοτικού, δηλαδή   επί των οδών Αρχιεπίσκοπου  Μακαρίου ή/και  Οδυσσέως καθώς και
 β)στην έξοδο του 7ου Νηπιαγωγείου στην οδό Μαυρογένους.  Επίσης ειδική σήμανση για παρακείμενο Σχολείο στο τέλος της οδού Πάρου για τους εισερχόμενους στην Λιδωρικίου.
Πέραν αυτού θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι κατά την διάρκεια της διενέργειας της Λαϊκής τις Δευτέρες στην Λιδωρικίου, η οδός Ευρώτα γίνεται κύρια διέξοδος των οχημάτων προς την οδό Δελφών με αποτέλεσμα στις εισόδους του 12ου Δημοτικού Σχολείου και 7ου Νηπιαγωγείου να υπάρχει αυξημένη κίνηση και μποτιλιαρίσματα με κορύφωση τις ώρες που προσέρχονται και αναχωρούν οι μαθητές. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει παράλληλος δρόμος για να απορροφήσει την κίνηση, καθώς όποια διέξοδος ξεκινά μετά την οδό Μεθάνων, η διέλευση από την Ευρώτα στην είσοδο των Σχολείων είναι η μόνη διέξοδος. Πέραν αυτού κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού που Σχολείο και Νηπιαγωγείο είναι κλειστά η Λαϊκή διεξάγεται στην Πάρου, εντελώς ανορθόδοξα με τις ανάγκες των σχολείων!! Με δεδομένη την εποχικότητα στην διενέργεια της Λαϊκής αιτούμαστε αυτή να γίνεται  κατά προτεραιότητα στην οδό Λιδωρικίου κατά τους  Μήνες που το Σχολείο είναι κλειστό απελευθερώνοντας την τις υπόλοιπες  εποχές του Χρόνου.
Επειδή θεωρούμε ότι τα παραπάνω έχουν ελάχιστο κόστος σε σχέση με τους ενδεχόμενους κινδύνους και γνωρίζοντας την ευαισθησία του Δήμου και των Υπευθύνων του στα θέματα Ασφάλειας και Παιδείας ευελπιστούμε στην άμεση θετική  ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας σε όλα του τα σκέλη.
Με εκτίμηση,
Άγιος Δημήτριος 16-1-2016
Για τον Σύλλογο Γονέων 12ου Δημοτικού Σχολείου



wordpress